Türkiye’de yaşayan ve öğrenme zorluğu çeken IQ’su yüksek öğrenciler ile gençlerin tedavilerinin sağlanarak topluma kazandırılmasını hedefleyen Türkiye Disleksi Vakfı, 29 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan lansman gecesinde sorunlarını ele alacak.Vakfın Antalya ve Alanya Bölge Temsilcisi İsmail Hatipoğlu, Alanya’da bu sorunu yaşayan IQ’su yüksek 7 genç ve öğrenciyi tespit ettiklerini

belirterek, rehabilite çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Zekası normal, ya da normalin üstünde olan bireylerin, dinleme, anlama, düşünme, kendini ifade etme, okuma, yazma ve matematik becerilerinde zekalarına göre daha düşük performans göstermeleri durumuna "Özel Öğrenme Güçlüğü" adı verildiğini belirtilirken, en yaygın görülen öğrenme güçlüğü olan disleksinin ise gelişimsel bir sorun olarak bilindiği ifade edildi.

Yaşam boyu devam eden ve dünyada yapılan çalışmalarda sıklığının yüzde 2–10 arasında olduğu görülen disleksi ile ilgili çalışmaların Türkiye Dİsleksi Vakfı tarafından yürütülüğünü belirten Disleksi Vakfı Anyalya ve Alanya Bölge Temsilcisi İsmail Hatipoğlu, bu tür insanların toplum tarafından genellikle dışlandığını söyledi. Hatipoğlu, "Bu rahatsızlığa sahip insanlar özel ilgi ve öğrenim yolu ile düzelebiliyor. Yaşam boyu sıkıntılar yer yer olsa da, özel ilgi ve öğrenim yolu ile bu insanları toplumda bir yer sahibi yaparak onları kazanmak mümkün" dedi.

Alanya’da yürütülen çalışmalar sayesinde rahatsızlığı tespit edilen 7 genç ve öğrenciye ulaştıklarını belirten Hatipoğlu,"İlçemizde bu rahatsızlık nedeniyle mağdur durumda olan 7 genç ve öğrenciye ulaşarak rehabilite çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız bu yönde hızlanarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Türkiye Disleksi Vakfı tarafından 29 Kasım’da İstanbul Sultan Sarnıcı’nda düzenleyeceği gecede, çalışmaları masaya yatıracaklarını söyleyen Hatipoğlu, "Bu anlamlı organizasyona, bu rahatsızlığı yaşayan ancak şu anda profesör olan insanlar da katılacak. Amaç,rahatsızlığın aşılabileceğini göstermek" dedi. Toplum tarafından dışlandığını hisseden kişiler ve ailelerine de seslenen Hatipoğlu, vakıf olarak yanlarında olduklarını, kendileri ile iletişime geçmeleri halinde yardımcı olmaktan gurur duyacaklarını belirtti.