Döşemealtı Belediyesi’nin ödüllü sosyal projesi Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin (DÖGEM) ikinci dönem mülakatları, Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Döşemealtı İlçesi’nin ikinci dönem 50 genç vekilinin belirleneceği mülakatlar Belediye Meclis Salonun da seçici kurul huzurunda yapıldı. Seçici kurul da, Sivil Toplum Kuruluş temsilcisi Necla Turan, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlileri Gökçe Topaloğlu ve Özgür Aydın ile Proje Koordinatörü Murat Dinç yer aldı.

DÖGEM’i yakından takip ettik

Döşemealtı’nın genç vekili olmak için seçici kurul karşısında soruları cevaplayan Döşemealtılı gençler, geçen yıl kurulan DÖGEM’i ve gençlere yönelik çalışmaları yakından takip ettiklerini bu nedenle de Döşemealtı’nın genç vekili olmak istediklerini söylediler.

50 Genç vekilin 25’i kız, 25’i erkek

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da cinsiyet eşitliği kuralını devam ettireceklerini söyleyen seçici kurul üyeleri, mülakatlara katılan gençlerin, öz güven konusunda çok başarılı olduğunu ayrıca gençlerin, yaşadıkları Mahalle, ilçe ve şehir için sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif projeler üretmek için DÖGEM ailesine katılma isteklerinin net bir şekilde görüldüğüne dikkat çektiler.

Gençlerimizle gurur duyuyoruz

Genç Vekil adaylarına mülakatlarda başarılar dileyen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Bu projeyi gençlerimiz için hazırladık. İlk dönem genç vekillerimiz çok başarılı çalışmalara imza attı, hepsiyle gurur duyuyorum. Aynı başarıyı ikinci dönem genç vekillerimiz için de temenni ediyorum” dedi.

Mülakat sonuçları önümüzde ki günlerde açıklanacak ve Döşemealtı’nın ikinci dönem genç vekilliğini kazanan 25’i kız 25’i erkek toplam 50 Genç Vekil, kendi aralarında Genel Kurullarını yaparak 1 yıl sürecek görevlerine başlayacaklar. Genç vekillerinin aldığı kararlar Döşemealtı Belediyesi Meclisi’nde tavsiye niteliğinde işlem görecek.