Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Özelleştirme İdaresi tarafından Kepez Belediyesi’ne devredilen Dokuma Fabrikası yönetiminde sürekli AK Parti İl Başkanlarının görev yaptığını belirterek Dokuma’nın ihalesiz olarak Hollanda firmasına veren yönetimde Av. Habip Akhan’ın da bulunduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Sapan, AK Parti’nin eski il başkanı olan bu kişinin, Dokuma’nın ihalesiz verilmesinde payı yokmuş gibi gösterilmek istendiğini ileri sürdü.

Antalya Milletvekili Sapan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Dokuma Fabrikası ile ilgili açıklamalarının samimi olmadığını iddia etti. AK Partili başkanın iki arada bir derede kaldığını ileri süren Sapan, “Tütüncü, Özelleştirme İdaresi tarafından kamu yararına kullanılsın diye Kepez Belediyesi’ne devredilen tesisin durumu konusunda sürekli kendisinden önceki başkan olan Erdal Öner’i suçluyor. Öner’in AKP’li olduğu dönemde bu tesisi ihalesiz olarak Hollanda firmasına vermesinin ardından açılan davaları hatırlatıyor. Dokuma Fabrikası ile arazisinin uzun yıllardır devam eden davalar nedeniyle hiçbir şey yapılamadığını söylüyor. Ama her nedense Erdal Öner ile birlikte bu karara imza atan diğer isimleri es geçiyor” dedi.

Kepez’deki Dokuma Fabrikasının, belediye meclis kararı olmadan, ihalesiz bir şekilde Hollanda firmasına devrine karşı, dönemin CHP Merkez İlçe Başkanı olarak dava açtığını söyleyen Yıldıray Sapan, şöyle devam etti:

“Açılan davaya daha sonra dönemin CHP, MHP, DYP ve DSP il başkanlıkları da müdahil oldular. Bunun sonunda davayı kazandık. Yargı ihalesiz olarak fabrikanın Hollanda firmasına verilmesi işlemini iptal etti. Ardından da firma ile belediye arasında tazminat davaları gündeme geldi. Kepez’in AK Partili başkanı Tütüncü, şimdi yabancı firmanın istediği yüzlerce milyon dolarlık tazminat davalarını gündeme getiriyor. Firmanın davayı kazanması halinde Kepez’in ve Antalya’nın geleceğinin kararacağını söylüyor. Peki, bunun sorumluları kimlerdir? Sadece dönemin AK Partili belediye başkanı Erdal Öner midir? Onunla birlikte Dokuma AŞ’de görev alan, ihalesiz olarak fabrikanın Hollanda firmasına verilmesine imza atan diğer yönetim kurulu üyeleri neden gündeme getirilmiyor? AK Parti’nin eski il başkanı Av. Habip Akhan, Öner ile birlikte bu karara imza atan yönetimde değil miydi? Hakan Tütüncü, kendi döneminde Dokuma A.Ş yönetimde görev almayı sürdüren Akhan ile ilgili tek kelime etmiyor. ”

MAKİNELERİ SORDU

Hakan Tütüncü’nün birlikte çalıştığı AK Parti eski il başkanı Habib Akhan’ın, Dokuma A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldığı dönemde fabrikanın makinelerinin de satıldığını ileri süren Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “ Milyonlarca liralık makinelerinin ‘hurda’ olarak yok pahasına elden çıkarıldığı yazılıp çizildi. Bu makineleri alanların fabrika kurdukları iddia edildi. AK Partili Hakan Tütüncü, nedense bu konudaki soruları kaçamak yanıtlarla geçiştirmeye çalışıyor. ” diye konuştu.