Kepez ilçesinde 19 mahallede 32 yıla yakın yaşanan “orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri” olarak adlandırılan 2B problemi, 2009’da çıkarılanı yasa ile tarihe karışırken, tapu probleminin bitmesinde önemli bir aşamaya gelindiği belirtildi.

Kepez Belediyesi’nin 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümüyle birlikte 2B alanları dışında kalan belediye ait parsellerde, gecekondusu bulunan hak sahiplerine tapularını verme işlemlerini sürdüğü bildirildi. Mülkiyet problemi çözülen parsellerin tahsisi, belediye hisselerinin satışının hızlı bir şekilde hak sahiplerine yapıldığı kaydedilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, 2014 yılında başarılı bir tapu tahsis çalışması yaptığı ifade edildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün ikinci dönemindeki 9 aylık sürede 1711’i tahsis, 1156’sı belediye hissesi satışı, 214’ü ipotek kaldırılması olmak üzere 3 bin 081 tapu hak sahiplerine verildiği belirtildi.

1 Nisan 2009 ile 30 Kasım 2014 tarihlerinde ise 9 bin 805’i tahsis, 6 bin 007’si hisse satışı, 1958’i ipoteğin kaldırılması olmak üzere 17 bin 770 tapu tahsisi gerçekleştirildiği, tapu tahsislerinin Ahatlı, Avni Tolunay, Altınova, Baraj, Beşkonak, Çamlıbel, Düdenbaşı, Erenköy, Fabrikalar, Göçerler, Göksu, Güneş, Hüsnü Karakaş, Habibler, Kanal, Kültür, Kütükçü, Sütçüler, Şafak, Teomanpaşa, Ünsal, Varsak, Yeni Emek ve Yeni Doğan mahallerinde yapıldığı kaydedildi.

YENİ YILDA İMAR PLANI REVİZYONU VE TAPU TAHSİS YAPILACAK YERLER

Kepez Belediyesi’nin 2015’te de ilçenin mülkiyet problemlerinin çözümü için çalışmalarını sürdüreceği, yeni yılda Altınova içinde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ve Varsak bölgesinde imar planı revizyonu yapılan yerlerde imar uygulaması, Çamlıbel, Erenköy, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Kütükçü mahallerinde ise tapu tahsis işlemleriyle ilgili çalışma yapılacağı bildirildi.

MÜLKİYET PROBLEMİ ÇÖZÜMÜ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hükümet ile el ele, gönül gönüle vererek Kepez’de kangrenleşen mülkiyet ve özellikle 2B problemini çözdüklerini vurguladı. Başkan Tütüncü, “Menzil Siteleri’nin 27 yıldır devam eden mülkiyet problemini de çözdük. Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallerinin 30 yıldır süren mülkiyet sıkıntısını bitirdik. Antalya’nın kanayan yaralarından bir tanesi de Altınova’nın imar problemini çözme sözümüzü de tuttuk. Bölgede 18 uygulaması tamamlanan 1. kısmının imarlı tapularını hak sahiplerine verdik. Kepez’in hangi yerinde mülkiyet problemi varsa çözdük, çözmeye devam ediyoruz. 2B problemi 1982’den beri Antalya’nın en önemli yaralarından bir tanesiydi. 2B problemini Kepez’in tarihi karanlık sularına gömdük” dedi.

Başkan Tütüncü, Kepez’in tapu problemini esaslı şekilde çözüme kavuşturduklarının altını çizerek, “Artık Kepez’de Yeşilırmak Caddesi’nin üzerindeki ve doğusundaki lokal bazı Vakıf arazileri üzerindeki gecekondular haricinde, 2B’nin çözüldüğünü varsayarak, Kepez’de gecekondu probleminin geçmişe göre yok denecek kadar azaldığını söyleyebiliriz. Lokal bölgelerin çözümü noktasında da idari süreç başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Defterdarlık ve Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yaparak tapuları teslim edeceğiz. 2009’a göre mukayese edecek olursak, tapu problemi esaslı ölçüde çözüme kavuşturulmuştur” diye konuştu.