Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi kent güvenliği ve kontrolü açısından büyük önem taşıyan MOBESE sistemini esnaf ve vatandaşların talebi doğrultusunda hem yeniledi, hem de 14’ü hareketli 48 yeni kamera ile toplam sayıyı 150’ye çıkardı

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’nun (MOBESE) Döşemealtı bölgesinde ilk defa 2008-2009 yılları arasında Yeşilbayır Belde Belediyesi tarafından projelendirilip uygulanmaya başladığı belirtilirken, sistemin daha sonra ağırlıklı olarak ilçe merkezine kaydırıldığı hatırlatıldı.

Değişen teknolojiyle birlikte eskiyen ve yetersiz kalan MOBESE sisteminin Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in isteği doğrultusunda günümüz şartlarına uygun hale getirildiği belirtildi.

TOPLAM 150 KAMERA

Mevcut sistemin revizyon ve entegrasyonu ile ilave sistemin kurulmasıyla Döşemealtı’nın 150 kamera ile 7 gün 24 saat gözlemlenebileceği, her türlü hava şartlarına uygun olarak çalışabilen kameraların bir bölümünün hareketli, bazılarının da sabit ve yüksek çözünürlükte IP özellikleri taşıdığı bildirildi.

“HALKIMIZIN, HUZUR VE GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç günün her saati görev yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Denetim Merkezi’ni ziyaret edip görevli personelden bilgi aldı. Pazaryerinden, Sanayi Sitesi’ne, Okullar bölgesinden Atatürk Caddesi’ne kadar tüm kameraları kontrol eden başkan Başkan Genç, elde edilen sonuçların son derece güzel ve kent güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Döşemealtı’nın Antalya’nın en güvenli ve huzurlu ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni ve planlı MOBESE sistemiyle suç oranlarının da yok denecek kadar az olacağına inandığını söyledi. Başkan Genç, "MOBESE sistemi sayesinde kent güvenliği denetim ve kontrol çok daha verimli hale dönüştürüldü. Eskiyen ve işlevsiz kameralar ile yıpranan kablolar değiştirildi ve 14’ü hareketli 48 yeni kameranın da kurulumuyla İlçemiz genelinde 55 ayrı nokta da 150 kamera ile esnafımızın ve halkımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır" dedi.

Döşemealtı Belediyesi yeni aldığı 48 kameranın dışında eskiyen, onarılan ve günümüz şartlarına cevap verebilecek şekle dönüştürülen MOBESE sisteminin maliyetinin 780 Bin Lira olduğu açıklandı.