Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı yazılı açıklamada, 31 Ekim tarihinde yapılması planlanan Nar Festivali konserinin Ermenek’te yaşanan maden faciası nedeniyle iptal ettiklerini açıkladı.

Başkan Genç yaptığı yazılı açıklamasında, “Ülkemiz üzerinde dolaşan karabulutlar gün geçmiyor ki yeni bir acı haberle yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Daha Soma’da ki maden faciasının yaraları silinmeden şimdi de Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciası ile ülke olarak, millet olarak sarsıldık. Su baskını neticesinde yerin yüzlerce metre altında mahsur kalan 18 madencinin bir an önce aramıza dönmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor, dualarımızı gönderiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 11 Ekim tarihinde özellikle nar üreticisinin hasat bayramı olarak düzenlenen ancak şehit askerlere saygıdan dolayı 31 Ekim Cuma gününe ertelenen Nar Festivali konserini bu kez de emekçi madencilere olan saygı nedeniyle iptal ettiklerini bildirdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde eşi ve çocuğuyla alışveriş yaptığı sırada maskeli kişiler tarafından başından vurulmak suretiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastane de şehit olan Hv. Astsb.Üçvş. Nejdet Aydoğdu’ya Allah’tan rahmet, ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türk milletine Döşemealtı halkı adına sabır ve başsağlığı dilediğini belirten Başkan Genç açıklamasında şunları kaydetti:

”Döşemealtı halkımızın da istek ve desteğiyle almış olduğumuz iptal kararımızı tüm vatandaşlarımızla ve kamuoyuna saygıyla duyurur, yer altındaki madenci kardeşlerimizi de aileleri ve sevenleri gibi bizde umutla beklediğimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum.”