DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan ve şube müdürleri ile birlikte Antalya’nın Finike ilçesinde incelemelerde bulundu.

DSİ 13.Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan ve şube müdürleri ile birlikte ilk olarak Finike Kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret ederek. DSİ’nin ilçedeki yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Necati Bahçeci ve Ak Parti Finike İlçe Başkanı Ömer Esen ile Finike Belediyesi’nde bir araya gelen DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür ve beraberindeki DSİ heyeti, ilçedeki yatırımları konusunda istişarelerde bulundular.

Finike Karaçay Deresi, Finike Başgöz Çayı ve Finike Limira antik kentindeki tatlı su kaynağının bulunduğu alanda incelemelerde de bulunan Özgür yaptığı açıklamada, “Finike için çalışmalarımız devam ediyor, hem mevcut derelerin ıslahı, hem de sulama projelerimiz devam etmektedir. Bunun en büyük örneği Kapıçay Barajı, Finike için çok büyük bir projedir. Yer teslimi yapıldı. Çalışmaları devam etmektedir. İnşallah uygun bir zamanda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekilleri ve DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın katılımları ile temelini atacağız” dedi. Özellikle gölet yapılacak nerede uygun bir su varsa Finike Belediyesi’nin bunu kendilerine bildireceğini de kaydeden Özgür şunları söyledi:

”Bizler de formasyon ve zemin açısından gerekli çalışmaları yaparak proje çalışmalarını başlatacağız. Bizim işimiz hem derelerin ıslahı hem de sulama projelerini gerçekleştirmektir. Bu konuda Bölge Müdürlüğü olarak gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşlarımızı en kısa zamanda su ile buluştururuz. Makineli çalışmalarımızda ekiplerimizin diğer ilçelerdeki işi bittikçe hepsini buraya kaydıracağız. Acil yerlere hemen müdahale ediyor, bunun içinde şartlarımızı da zorlayarak gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Antalya yağışı bol almaktadır. Bizler de riskleri azaltma noktasında gerekli çalışmayı hemen yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Manavgat ilçemizde çok kısa zamanda 400 kilogram yağış düştü. Biz DSİ olarak Manavgat Naras Barajı’nın ikmalini tamamlayarak suyu tutmamış olsa idik, Manavgat çok büyük felaket yaşardı. Buna rağmen Manavgat yüzeysel sulardan dolayı sıkıntı yaşadı. Finike Kapıçay da bunun bir tedbiridir. Her ne kadar sulama amaçlı olsa da yine kontrollü su bırakılacağından buradaki taşkını önleyecektir.”

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da Finike’de bir kaç dere bulunduğunu belirterek, “Biz bu kanalları turizm, tarım ve görsellik manasında kullanmak istiyoruz. Bunlar faydasız bir şekilde direk denize akıyor. Faydalı hale getirmek istiyoruz. DSİ 13. Bölge Müdürlüğü ile birlikte etüt yapıp gerekli çalışmalar için istişarede bulunuyoruz. İki tane sulama göleti talebimiz olacak” dedi.