Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulunda ’’İş yaşamında Kadın Girişimci ’ konulu konferanssa Katılan Antalya Büyükşehir. Belediye. Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel bir öğrencinin iş hayatıyla ilgili olarak "Keşke endüstri mühendisi olarak İstanbul’da kariyerime devam etseydim dediğiniz oldu mu " şeklindeki sorusu üzerine " İş hayatımda 1000 tane CEO ’luk olsa ben Menderes Türel’in eşi Olmayı tercih ederim" cevabını verdi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay MYO’nun Misafiri Ebru Türel’di. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Öğr.Gör. Kahraman Köktürk’ün daveti ile Bucak’a gelen Ebru Türel’i okul yöneticileri ve öğrenciler karşıladı.

Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulun konferans salonunda verilen seminerde bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Ebru TÜREL, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencilerinin düzenlemiş olduğu konferans salonunda yaklaşık 500 öğrenci hazır bulundu.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk yaptığı konuşmada.’’ Bugün özellikle kız öğrencilerime önemli bir görev düşüyor. Bir kadının iş hayatında nasıl başarılı olduğunun öyküsü burada. Bu sebepten dolayı bu öyküyü iyi dinleyin. Kendi payınıza düşeni iyi alın. Ayrıca benim kabul etmediğim bir söz var " Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye. Türk kadınının yeri bizlerin yanında yürümektir arkamızda değil. ’’ dedi.

Öğrencilere iş hayatında nasıl başarılı olabileceklerini anlatan Ebru Türel ise katılımcılara nasihatlarda bulundu.Endüstri Mühendisi olan ve öğrencilik hayatı boyunca 11 sene profesyonel bir şekilde basketbol oynayan Ebru Türel öğrencilere spor yapmalarını ve her konuda azda olsa bilgi sahibi olabilmek için bol bol araştırma yapmalarını dergi, gazete ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Ebru Türel ’’üniversitede öğretmenim bana bir söz söylemişti. Bu hayatta en önemli şey ne biliyor musunuz? Öğrenmeyi öğrenmek. Eğer öğrenmeyi biliyorsanız her şeyin üstesinden gelirsiniz.Ben öğrenmeyi öğrendim.Sizinde öğrenmeniz gerekiyor. Bunun içinde sürekli okumanız lazım. Kendinizi geliştirerek ilerleyeceksiniz. Sabırlı olacaksınız. ’’ dedi.

Bir öğrencinin iş yaşamı ile ilgili olarak "Keşke İstanbul da devam etseydim ve mesleki anlamda kendi branşımda yükseldeydim dediğiniz anlar oldu mu?" sorusuna Endüstri Mühendisliği eğitimi almış olan Ebru Türel "Öncelikle şunu demek isterim ki iş hayatında 1000 tane CEO’luk olsa ben Menderes Türel’in eşi olmayı tercih ederim" cevabını verdi.

Ebru Türel konuşmasına bu zamana kadar ki başarılarından ve imza attığı sosyal sorumluluk projelerinden bahsederek devam etti. Konferans salonundaki öğrencilerin yoğun soruları ve ilgisi karşısında çok mutlu olan Ebru Türel özellikle engelli insanlara yönelik projelerde Bucak Hikmet Tolunay MYO öğrencileri ile beraber çalışabiliriz" dedi.

Yaklaşık 3 saate yakın süren konferans sonunda öğrencilerin fotoğraf taleplerini kırmayan Ebru Türel Halkla İlişkiler bölümünün Şair Mehmet Akif Ersoy ile ilgili Anı Defterine de hem Milli Şair ile hem de Bucak Hikmet Tolunay MYO öğrencileri ile ilgili duygu ve düşüncelerini kaleme aldı