Antalya’nın Elmalı ilçesinde yeni belediye logosu için yarışma düzenleneceği bildirildi.

Elmalı Belediye Başkanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada logo çalışmasında ilçenin doğal, tarini ve coğrafi değerlerinin göz önüne alınması gerektiğini belirtilirken, yarışmaya katılacak tasarımların özgün olmasının ilk koşul olduğu açıklandı. Çalışmaların kavramsal yaklaşım, tasarım bütünlüğü ve konuya bağlılık açısından değerlendirileceği bildirilen açıklamada, tasarımda "Elmalı Belediyesi" ve "1868" yazısının kullanılması gerektiğini, tasarımın tipografik temelli bir düzenleme, kavramsal olarak amaca uygun tasarlanmış bir simge veya bunların bileşiminden oluşabileceği kaydedildi.

Yarışma sonucunda seçilecek logo tasarımının Elmalı Belediyesi’nin tanıtımına yönelik etkinliklerde, belediye birimlerinde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralarda kullanılabileceği açıklandı. Yarışmanın, seçici kurul üyeleri ve birinci derece yakınları dışında amatör ve profesyonel herkese açık olduğu, her yarışmacının yarışmaya en fazla 3 tasarımla katılabileceği, daha önce başka yarışmalarda ödül almış veya yayınlanmış çalışmaların yarışmaya kabul edilmeyeceği, yarışmaya katılacak olan tasarımların özgün olmaları, başka kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerektiği vurgulandı.

Yarışmaya çalışmalarını gönderenlerin tasarımların kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacağı belirtilirken, yarışmaya son katılım tarihinin 2 Ocak 2015 olduğu ve kesin sonuçların 19 Ocak 2015 tarihinde Seçici Kurul oylamasının ardından açıklanacağı kaydedildi.