Antalya’nın Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis minibüsleri denetimlerine devam ediyor.

Taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan servis minibüslerine yönelik olarak okul önünde uygulama yapan trafik timi ekipleri, sürücülerde bulunması gereken evraklarını kontrol ederek, gerekli teknik donanım ve emniyet tedbirlerine sahip olmayan araç sürücülerine 2918 sayılı karayolları trafik kanunu gereği cezai işlem uygulanarak, konu hakkında sürücüler bilgilendirildi.

Trafik timleri tarafından yapılan uygulama sırasında, başta okul servis minibüslerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Kontrollerde araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığını, fazla öğrencinin taşınıp taşınmadığını da bakan ekipler, özellikle aracın arka bölümünde okul taşıtı ibaresinin yazılı olup olmadığını, araçların cam ve pencerelerinin kilitli durumunu ve sürücü tarafından aracının kapılarının otomatik açılıp açılmadığını denetledi. Denetimlerde ayrıca, araçlarda bakım ve onarım takip formu, özel izin belgesi, yangın tüpü, sağlık çantası, emniyet kemeri, yetkili sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi bulunup bulunmadığını da kontrol etti.