AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak önceki dönem Antalya’da yaşanan hayvan hakkı ihlallerini gündeme getirdi. Enç, önceki dönem büyükşehir belediye yönetimi tarafından gerçekleştirilen hayvan katliamına tepki gösterdi.

Hayvan hakkı ihlallerinin Avrupa Adalet Divanı’nda yargılanabileceğini belirten ve zorunlu olmadıkça bir hayvanın öldürülmesinin yaşama karşı suç olduğunu söyleyen Enç, “Benim güzel Antalya’mda Antalyalıların oylarıyla şehri emin olarak seçilen, yani canlarımızın, mallarımızın emanet edildiği kişi, 2009’da göreve geldikten sonra sözde ilk hayvan morgunu yapmaya girişmiş. Bu kişi mezarlık alanı olmadığı gerekçesiyle insanlar için de krematoryum gibi parlak bir fikri olduğunu dillendirmişti. Geride bıraktığımız son 5 yılda Antalya için bir hizmeti bulunmayan bu kişi, hayvan morgu için 52 bin TL harcamış. 15 metreküplük bu odada Cumhuriyet tarihinin en büyük hayvan katliamı gerçekleştirilmiş. 4 bin kedi ve köpek, hayvanlar için özel yaptırılan krematoryumda yakılarak katledilmiş” diye konuştu.

Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, lafa gelince hayvan sevgisinden, insan sevgisinden bahseden bu kişilerin yaptığının çifte standart, ikiyüzlülük olduğunu ifade ederek, “Bu çarpık zihniyet ile daha çok mücadele etmemiz gerekecek. Bu ülke her rengiyle ve bütün canlılarıyla hepimize ait. Bütün renkleri ve canlıları korumak bizim insanlık görevimizdir” dedi.