3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Türkiye Tekerlekli Basketbol 2 Lig A Grubu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Soner Yasak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu’nu ziyaret etti.

2. Lig A Grubu Akdeniz Engelliler Spor Kulübü çalışmaları hakkında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu’na bilgi veren Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Soner Yasak, 2. Lig A Grubu’nda takımın çok iyi performans sergilediğini belirtti. Yasak, engellilerin bir gün değil her gün hatırlanmasını gerektiği ve engelli bireylerin verilen destek sayesinde özgüven kazandıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Hacıcaferoğlu’na teşekkür etti.

Sporda engelleri tanımadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik olmak üzere toplumsal yaşama tam katılım konusunda engellilerimizin ve ailelerinin yaşadığı sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız olarak, engelleri sporla aştıklarını belirten Hacıcaferoğlu, “Engelli bireylerimizi sportif faaliyetler içinde yer almasını sosyalleşerek özgüven kazanmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.