Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında eski Mobil Tesisleri olarak bilinen alan Muratpaşa Belediyesi’nce engelli vatandaşlar için düzenlenecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, buradaki yapının engelsiz kafe-yaşamevi, alanın da park ve spor tesisi olarak düzenleneceğini açıkladı. 150 metrakarelik bölümünde yer alan yapı halen Muratpaşa Belediyesi geçici Başkanlık Konutu olarak kullanılan toplam 7 bin 982 metrekarelik alanın engellilerin ve tüm halkın kullanımına hazırlandığı belirtildi. Geçici başkanlık konutu olarak kullanılan yapının Engelsiz Kafe-Yaşamevi olacağı alanda ayrıca park ve spor sahası düzenleneceği kaydedildi.

Engelli vatandaşlarla yaptığı görüşmede benzeri bir tesisin yokluğundan yakınıldığını belirten Başkan Uysal, “Geçici başkanlık konutu olarak kullandığımız bu alan engelli yurttaşlarımızla ailelerinin kullanacağı Engelsiz Kafe, park ve spor sahası olarak düzenlenecek. Bir anlamda toplam 7982 metrekarelik alan sosyal hizmet alanı olacak. Kentimiz, engellilerimiz yeni bir tesis kazanacak” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi Engelsiz Kafe ve Yaşamevi’nde, her engel grubu ve ailelerine yönelik etkinlikler düzenleneceği, alanda sportif, kültürel ve sanatsal çalışmalar yapabileceği ifade edildi.