Antalya Finike Belediyesi tarafından, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen hizmet içi eğitim toplantısında, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ve belediye personeline yönelik “iletişim becerileri” konulu bir eğitim çalışması yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’da katıldı.

Sandıklı ilçesi Safran Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya 35’e yakın Finike’de görev yapan mahalle muhtarı ve belediye personeli katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Algı Yönetimi ve İletişim Uzmanı Neslihan Yahşi, tarafından katılımcılara “iletişim becerileri” başlığı altında iletişim teknikleri, halkla ilişkiler, stres yönetimi ve öfke kontrolü gibi konularda eğitim verildi. Yahşi sunum eşliğinde verdiği eğitimde özellikle stres ve öfkenin çalışma yaşamını nasıl olumsuz etkilediği yönünde bilgiler aktardı. Eğitim çalışmasının ardından bir açıklama yapan Yahşi, muhtarlar ve belediyenin bir birinden farklı kurumlar gibi gözükse de aslında 2 kurumunda aynı kesimi hitap ettiği için sorun ve çözümlerinin de ortak olduğunu ifade etti. Yahşi, “Konumuz stres yönetimi, öfke kontrolü ve halkla ilişkilerdi. Eğitim yaklaşık 2 saat sürdü. Eğitime katılan kişilerde eğitimden keyif aldıkları için farkındalık oluştuğuna inanıyorum. İletişimin önemli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz, bu eğitim ile bunun altını biraz daha çizmiş olduk. Kurumlarımız birbirinden alakasız gözükse de hepsinin sorun temeli ortak askında yani ‘iletişimsizlik.’ Bir evde bile iletişimsizlik olduğu zaman konu kanser hastalığına kadar gidiyor. İletişim kuramıyor ve anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız, karşınızda derdinizi anlatacağınız birini bulamıyorsanız eğer bir bakışsınız kansere kadar giden çeşitli, türlü hastalıklar türemiş. Bugün hastanelere gidin hepsinin doluluk oranı malum ben bir çoğunun psikolojik ve iletişim temelli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz kendimizi iyi hissettiğimizde iletişim anlamında bir problemimiz olmadığında, birey ve zihin olarak sağlıklı olduğumuzda beden olarak da sağlıklı oluyoruz.

“Birlikte hareket etmeye çalışırsak daha çabuk sorunların çözüleceği kanaatini taşıyoruz”

Eğitim çalışmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Sarıoğlu ise iletişimin öneminden bahsederek, stresi azaltmak ve halkla ilişkileir güçlendirmek anlamında bu toplantıyı yaptıklarını dile getirdi. Sarıoğlu, “3 günlük tatil ve moral, motivasyon artırma yapalım hem de eğitim çalışması olsun istedik. Güzel geçti yarın da devam edecek. Stres yönetimi, öfke yönetimi, halkla ilişkiler gibi konularda eğitim aldık. Bizim her zaman stres altında olduğumuz herkesçe biliniyor yani seçilmişler. Bunlar muhtar olsun biz olalım ya da belediye personelimiz stres altında. Dolayısı ile bunları biraz azaltmanın derdindeyiz. Bunun için tatil ve eğitim gerekliydi. Bizde ikisini bir arada yapıyoruz. Aslında bu faaliyeti yazın düşünüyorduk ama malum maalesef bir 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşadık. O yüzden bugüne teyir etti. Kış mevsiminde olduğumuz içinde termal oteller bölgesini tercih ettik. Meclis üyelerimiz, birim müdürlerimiz, muhtarlarımız eşleri ile burada ve güzel geçti toplantımız. Yapılacak diğer toplantılarda muhtarlarımızın taleplerinden neleri karşıladık, eksiklikler neler onları da konuşacağız. Resmi ortamdan ziyade bu tür ortamlardaki toplantılar daha verimli oluyor. Konuşmak, hasbihal etmek bizim içinde stressiz olmuş oluyor. Hem de daha iyi algılanmış oluyor ihtiyaçlar, istekler. Bundan sonrada fırsat buldukça sivil toplum örgütlerini de işin içerisine alarak bu toplantıları arttırmak istiyoruz. İlçede yerel idareciler olarak muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hep beraber ilçenin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Birlik beraberlik, içerisinde aynı düşünce yapısı ve aynı bakış açısı ile birlikte hareket etmeye çalışırsak daha çabuk sorunların çözüleceği kanaatini taşıyoruz” diye konuştu.

Toplantının sonunda ise Başkan Sarıoğlu tarafından, Yahşi’ye günün anısına plaket verildi. Toplantıya katılan muhtarlar da memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerini önemseyen Başkan Sarıoğlu’na teşekkürlerini ilettiler.

Hizmet içi eğitim toplantının yarında devam edeceği öğrenildi.