Antalya OSB’nin 2’nci ve 3’üncü kuşak genç sanayicileri kendi derneklerini kurup çalışmalara başladı. Genç sanayiciler ilk iş olarak Bölgedeki meslek lisesini teknolojik gelişmişlikte yukarıya taşımayı hedefleyen bir proje hazırladı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinin 2’nci ve 3’üncü kuşak genç sanayicileri, Bölge Yönetim Kurulu tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan 2’nci Kuşak Lider Yöneticiler Projesi kapsamında Genç Organize Sanayi Derneği’ni (GOSD) kurup çalışmalarına başladı. İlk iş olarak meslek lisesi öğrencilerinin eğitim standartlarını yükseltmeyi amaçlayan bir projenin startını veren genç sanayiciler, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelip yaşanan sorunları masaya yatırdı.

Öğrencilerin kariyer hedeflemelerini desteklemek amacıyla düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ paneline, yaklaşık 200 meslek lisesi öğrencisi katıldı. Farklı sektörlerde üretim yapan dernek üyelerinden Ali Başar Ayan, Elçin Ekici Öztürk, Anıl Talat Akbağ, Emre Sarı, Aydın Bülbül ve Mehmet Taha Özdamar’ın konuşmacı olduğu panele Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Bölge Müdürü İlhan Metin’de dinleyici olarak katılıp genç sanayicileri ilk etkinliklerinde yalnız bırakmadı. Panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Bahar, öğrencilere ara eleman olmadıklarını, teknik eleman olduklarını, Antalya OSB’nin de kendilerini her zaman destekleyeceğini dile getirdi.

Dernek üyeleri ise öğrencilerle bireysel tecrübelerini paylaşarak firmaların ve sektörlerin meslek lisesi çıkışlı gençlere duyduğu ihtiyaca dikkat çekti. Öğrencilerin diplomalarını aldıktan sonra Bölge içerisindeki firmalarda rahatlıkla iş bulabileceklerini vurgulayan genç sanayiciler, meslek lisesi mezunlarının iş hayatında en az 4 yıl önde olduklarını ve hedefleri üzerinde çok çalışmaları halinde kısa zaman içerisinde mesleklerinde uzmanlaşarak iyi yerlere gelebileceklerini söyledi. Antalya bölgesinin teknik eleman bulma konusunda kısır bir bölge olduğunu belirten konuşmacılar, firmaların aranan meslekler konusunda uzmanlaşmış kişilere iyi ücret vererek istihdam sağlayabileceğini de aktardı. Panelin sonunda öğrencilere mevcut durumun tespiti için bir anket çalışması yapıldı.

GOSD’nin Antalya OSB’deki genç kuşakların donanımlı olmasını sağlayarak nitelikli istihdam gücü ile Bölgenin kalkınmasını sürdürülebilir kılmayı hedeflediğini anlatan Dernek Başkanı Canan Gürkan, “GOSD olarak bizler şirketlerimizde genç kardeşlerimizle çalışacağız. Bu kapsamda elimizi taşın altına koymamız gerektiğini biliyor ve bu farkındalık ile hareket ediyoruz. Çok şanslıyız ki Bölgemiz içerisinde bir meslek lisesi var ve bu şansı öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerimizin de hissetmesini istiyoruz. İlk iş olarak Bölge Yönetim Kurulumuzun da teşvik ve desteği ile teknolojik gelişmişlikte meslek lisemizi yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.

Meslek liseleri gurur vesilesi

Düzenlenen panel ile ilk adımın atıldığını söyleyen Gürkan, “Bundan sonra tüm taraflar olarak üstümüze düşeni yapacağız. Öncelikli hedefimiz durum tespiti yaparak bir plan hazırlamak. Kısa bir süre içinde öğrencilerin meslek liseli olmalarıyla gurur duymalarını sağlamayı, ne iş yapacağım endişesi taşımamaları için tüm taraflarla eş zamanlı çalışmayı hedefliyoruz. Öğrencileri tanımak ve beklentilerini öğrenmek, öğretmenlerimize destek verip yanlarında durduğumuzu hissettirmek, öğrencinin okul seçiminde en önemli karar merciinin veliler olduğunu bilerek velilere, öğrencilere ve öğretmenlere Antalya OSB’yi ve firmalarımızı tanıtmak, firmalarımıza da farkındalık kazandırarak meslek liseli pozisyon ihtiyaçlarını tespit etmek ve doğru pozisyonda doğru meslek liseli kadroların çalışması sağlamaya yönelik 4 taraflı bir çalışma yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.