Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörükler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Antalya’da bir ilki gerçekleştireceklerini, muhteşem göç şenliğiyle Yörük kültürünü tanıtacaklarını söyledi.

Ziyarette konuşan Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Ne kadar gurur duysak az. Bu toprakların sesine yabancı olmayan, bu toprakların kültürüne, renklerine, insanına saygı duyan bir belediye başkanımız var. Yörükler parkımızın yapımını gerçekleştiren ve bu zamana kadar desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye, teşekkür ediyorum" dedi.

Bundan beş yıl evvel göreve geldiğimiz de en önemli çalışmamız Yörükler Derneğine kurumsal bir yapı kazandırmak olduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sözlerine söyle devam etti, ”Yaptığımız pek çok çalışmayla girişimle birlikte, Yörük kültürünün Antalya’da, bölgemizde kurumsal bir yapıyla anılması için gerekli çalışmaları sizlerle yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün içinde bulunduğumuz Yörükler Derneği merkezide olarak kullanılan hizmet binası, Yörükler Derneği için bir adres, toplanma yeri olmuştur. Yörük kültürüyle alakalı bir çok etkinlik Kepez’imizde yapılmışsa ve bir çok etkinliği birlikte beraber sürdürmüşsek, sosyal çalışmalarda beraber adımlar atmışsak, bu el ele verdiğimizin en güzel resmidir.” dedi.”

Türk kültürünün temelini teşkil eden Yörük kültürünü gelecek kuşaklara en güzel bir şekilde aktarmalıyız ve aktaracağız diyen Tütüncü, sözlerini söyle tamamladı,”Önümüzdeki günlerde Yörüklere yakışır güzel bir göç yolu müzesi yapıp, o göç yolundaki ritüelleri sergilemeliyiz. Malzemeleri, materyalleri sergilemek en önemli vazifelerimizden bir tanesi olacak. Antalya’da bu anlamda göç müzesinin çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum ve Büyükşehir Belediyesiyle de birlikte bölgemizde iş birliği neticesin de Türkiye’ye mal olmuş yıllar içerisinde mal olacak güzel bir göç şenliğini başlatalım. Antalya, Kepez Yörük göçüyle anılan, Yörükler için kültür festivaline dönüşsün istiyoruz.”. Ziyarete, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy’da eşlik etti. (CE