Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Kepez İlçe Örgütü, İlçe Başkanlığı için “Aydın Bayhan” derken, Eş Başkanlığa da Fatma Öztunç’u getirdi.

Sakarya Parkı Yıldız Restoran’da saat 13.00’da başlayan HDP Kepez 1. Olağan Kongresi’nde tek liste ile seçimlere giren Aydın Bayhan ve ekibi 98 delegeden 64’ünün oyunu alarak göreve başladı. HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş ile HDP Parti Meclis Üyesi Ahmet Turan Demir’in yanı sıra yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı kongrede yöresel kıyafetlerle salona gelen kadın ve çocuklar renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

"KENDİ PROJELERİMİZLE YOLA DEVAM"

Kongrede söz alan HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Ortadoğu’yu anlamadan olup biteni anlamanın mümkün olmadığına değinerek, barış sürecinde partilerine yönelik yapılan saldırıların, aslında gerçekliği değiştirerek, halkların umut ışığını söndürmek için yapılan saldırılar olduğunu ileri sürdü. "Örgütlü ve disiplinli bir parti ile amacımıza ulaşabiliriz" diyen Aktaş, yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamalara geçildi. Oylama sonucu HDP Kepez İlçe Eş Başkanlığı’na Aydın Bayhan ve Fatma Öztunç gelirken, Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: Necati Aslan,Çiğdem Yakut, Bahri Ölmez,Pınar Kürtoğlu, Cevdet Özçakan, Duygu Ataş,Yavuz Özmen, Şükriye Doğan, Selçuk Esin, Nimet Şahin ve Mustafa Subaşı. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Özgür Kaya,Sevim Alper, Bekir Deniz, Hüsniye Can, Hakim Demir ve Birgül Alper oldu.