Antalya’nın İbradı ilçe merkezi ile Ormana ve Ürünlü mahallelerinde bulunan koruma altındaki tarihi evlerin fotoğraflarından oluşan sergi, Antalya Fuar Merkezi’nde (ANFAŞ) açıldı.

5. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) girişindeki sergide Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Üstün ve gazeteci Bülent Ülker’in İbradı, Ormana ve Ürünlü’de çektiği 60 adet konak, düğmeli ev ve bağ evi fotoğrafı yer alıyor. İbradı evleri fotoğraf sergisi her gün saat 10.00-20.30 arasında YÖREX girişinde ziyaret edilebilecek.

MİMARİ, MUTFAK ve MÜZİK

İlçenin kültürel ve doğal değerlerini korumak ve tanıtmak amacıyla İbradı Kaymakamlığı ve İbradı Belediyesi ile hemşeri vakıf ve derneklerinin oluşturduğu İbradı Tanıtım Grubu’nun, “Sizin oraların nesi meşhur?” temasıyla Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde ve TOBB’nin desteğiyle düzenlenen 5. YÖREX Fuarına “İbradı’nın mimarisi, mutfağı ve müziği meşhur” sloganıyla katılmaya karar verdiği bildirildi. İbradı ilçe merkezinde 2012 yılında Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca “kentsel sit” ilan edildiği, 56 yapının da “kültür varlığı” olarak tescil edildiği hatırlatılırken, karar sonrasında İbradı ilçesindeki taş ve ahşap gibi geleneksel yapı malzemeleri kullanılarak iklim koşullarına uygun olarak inşa edildiği, ev sayısının Ormana Mahallesi’ndeki 49 ve Ürünlü Mahallesi’ndeki 29 tescilli yapı ile birlikte toplam 134 olduğu bildirildi.

İBRADI TÜRKÜLERİ KONSERİ

İbradı’daki kültürel değerlerin korunarak alternatif turizm için kullanılmasını teşvik amacıyla ilk olarak YÖREX’te İbradı Evleri fotoğraf sergisini açan İbradı Tanıtım Grubu, 26 Ekim Pazar günü saat 12.30-13.30 arasında ANFAŞ Konferans Salonu’nda ODTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Begümşen Ergenekon’un vereceği “İbradı Ev Yemekleri” konferansı ve müzisyen Gülay Diri’nin vereceği “İbradı Türküleri” konserine ev sahipliği yapacak.