Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi tarafından "İnşaatlarda Alınması Gerekli Güvenlik ve Görsel Tedbirler" konulu bir toplantı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkanı Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Belediye Hukuk İşleri Müdürü Avukat İbrahim Acar, Belediye Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ve Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü çalışanları, belediye meclis üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sektör temsilcilerinin çalışmalarını yaparken bazı önemli konulara dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Son yıllarda ilçeye kimlik kazandıran binalarımız oluştu. Yapılaşma ile ilgili aldığımız olumlu yorumlar bizleri gururlandırıyor. Bu nedenle sektöre emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

İnşaat sektörü ile belediyenin karşılıklı görüş alışverişleri ve el ele çalışmasıyla daha güzel bir Manavgat oluşturulacağını ifade eden Başkan Sözen, "İnşaat sektörü ve belediyeler birlik beraberlik için çalışma zorunluluğu vardır. Belediyemizin kusursuz işlediğini söyleyemem. Uyarıldığımız takdirde her zaman kendimizi yenilemeye gayret ettik. Her müdürlüğüm için bu böyle olmuştur bugüne kadar. Amacımız Manavgat’ta yaşayan insanlarımıza kurumsal hizmet edebilmek, belediyeyi gün geçtikçe hak ettiği kurumsal yapıya oturtabilmek adına arkadaşlarımla çalışıyoruz. Büyükşehir Yasası ile birlikte büyümeye ayak uydurmaya çalıştık. Doğru kentleşme için sizler ve bizler, kentin sorunlarını bir masaya getirip, el birliğiyle çalışıp, doğruyu bulduğumuz takdirde yol kat edeceğimize inanıyorum. Bu toplantının milat olmasını, bir ilk olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentleşmeye zarar veren görüntülerin ilçede yaşanmasını istemediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Sözen, inşaat sektörünün kurallara dikkat etmesi gerektiğini de vurguladı. Her sabah belediyeye gelmeden önce ilçede 1.5 saat gözlem yaptığını anlatan Başkan Sözen, gördüğü yanlışları da sektör temsilcilerine aktararak, "En büyük rahatsızlıklarımdan biri, inşaatların etrafına önem verecek şekilde yapılmamasıdır. Arkadaşlarımızla uzun süredir bunun çalışmasını yapıyoruz. İnşaatlarımızı yaparken çevreyi de düşünmemiz gerekli. Güvenlik bariyerlerini mutlaka oluşturmuş olmak gerekli. Binaların özellikle kaldırımlara bakan cephelerinin kapanması gerekir. Caddelerin ortalarına kadar çimento parçaları, tuğla parçaları bize yakışmıyor. Herkes kendisine düşeni yaptığında kimse bundan zarar görmez" şeklinde konuştu.