Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, engelli vatandaşların istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere 2015 yılında da karşılıksız hibe desteği vereceği bildirildi.

Açıklamada, ilgili komisyona sunulacak projelerle girişimcilik eğitimi alan ya da kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceği bildirilerek kuruluş işlemleri desteğinin en fazla 2.000 TL, işletme gideri desteğinin en fazla 4.000 TL, kuruluş desteğinin ise en fazla 30.000 TL olduğu bildirildi.

Kendi işini kurma yönünde projelerin sadece engelli olan gerçek kişilerin sunabileceği belirtilen açıklamada, “Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecek, engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecektir. Destek verilen diğer konular, engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projeler, engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projeler, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projeler. Başvuru Rehberine www.iskur.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Rehbere göre hazırlanacak projelerin istenilen bilgi ve belgelerle birlikte 28 Aralık 2014 akşamına kadar Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne elden veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir” denildi.