Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında Antalya’nın Manavgat ilçesinde ortaokul ve lise öğrencilerine meslek seçimi semineri veriliyor

Fatih Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda 12’nci sınıf öğrencilerine Çalışma ve İş Kurumu İŞKUR Manavgat Hizmet Merkezi’nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Ayşen Kurban tarafından "Meslek Seçimi Semineri" verildi. Seminerin açılışında konuşan Manavgat Fatih Anadolu Lisesi Vekil Müdürü İhsan Arslan, okul yönetimi olarak öğrencilere yönelik bir çok seminer ve eğitim faaliyetleri düzenlediklerini belirterek, "Bunlardan ilki öğrencilerimizin hayatlarında önemli yer tutan meslek seçimi ile ilgili karar vermelerine yardımcı olacak seminer. İŞKUR tarafından meslek edindirme semineri. Okulumuzun 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik bu meslek seçme bilgilendirme semineri umarım yararlı olur" dedi.

İŞKUR Manavgat Hizmet Merkezi’nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Ayşen Kurban ise seminerde öğrencilere iş ve mesleğin ayrımını anlatarak; meslek seçiminde yapılan yanlışlar, meslek seçiminin kişinin hayatına etkileri, meslek seçimini yapılırken dikkat edilmesi gereken konular, sadece para ya da duygusal nedenlerle karar verilmemesi gerektiği hakkında bilgiler aktardı.

Kurban, "Yaşamımızın yaklaşık 40 yıllık sürecini bir mesleğe hazırlanarak icra ediyoruz. Hafta sonları ve tatiller hariç. Bu da yaklaşık ömrümüzde 80 Bin saat demek. Yanlış meslek seçildiği zaman sadece verimlilik anlamında değil, topluma fayda, verim düşüklüğü, bunun özel hayata yansıması, işinden memnun olmama, yanlış meslek demek bütün hayatımızın hatta aile ve ileri de ki eş hayatımıza kadar bizi etkileyerek toplumun yapısını bile değiştirebilecek sıkıntılar doğurabilir" dedi.