Antalya’nın Kumluca ilçesinde vatandaşlar tarafından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan Karagöl Yaylasında içme suyu hattı şebekesinin döşenmesine başlanıldı. Kumluca’nın önemli yaylalarından olan ve yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl Yaylasında yaşanan içme suyu sorunun çözümü için başlatılan çalışmalarda, Altınyaka’dan alınacak içme suyu ishale hattı döşeme çalışmaları başlatıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, Karagöl Yaylasına içme suyu sağlayacak ishale hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar. Karagöl Yaylasının içme suyuna kavuşması için bu güne kadar büyük mücadeleler verdiklerini ve farklı alternatiflerle yaylaya su getirmeye çalıştıklarını ifade eden Çetinkaya, son olarak Altınyaka Mahallesi’nden yapılacak çalışmayla yaylaya içme suyunun getirilmesine karar verdiklerini söyledi.

Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de büyük gayretleri olduğunu belirten Çetinkaya, son olarak Eylül ayında Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü tarafından Karagöl Yaylası içme suyu ishale hattının ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydetti. Çetinkaya şöyle dedi, " Karagöl yaylası, ilçe halkımız için yaz aylarında bir nefes alma, sahilde yayla havası yaşama imkanı veren bir bölgemiz. Halkımız burayı yılın en çok su ihtiyacı olan zamanlarında yoğun olarak kullanıyorlar. Buraya su getirebilmek için farklı yollar izledik, değişik alternatifleri değerlendirdik. Son olarak Altınyaka Mahallemizden buraya içme suyunun getirilmesine karar verdik ve ihalesi yapılarak çalışmalara başlanıldı. Ben Karargöl Yaylasına içme suyunun getirilmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İçme suyu sorununun çözülmesiyle Karagöl’ün değeri bir kat daha artacak.”

Karagöl içme suyu isale hattı çalışmasının 3 aya kadar tamamlanmasını beklediklerini belirten Çetinkaya, 2015 yılı yazında Karagöl Yaylasında içme suyu sıkıntısının yaşanmayacağını ümit ettiğini sözlerine ekledi.