Kepez Belediyesi, çalışanlarına yönelik “Kurumsal ve Sosyal Başarıda İletişimin Yeri" başlıklı eğitim semineri düzenledi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ndeki seminerde İletişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba, belediye personeline, vatandaşla nasıl başarılı bir iletişim kurabileceklerini anlattı. Seminerde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi hizmet içi eğitim seminerleridir. Hizmet kalitesini artırabilmenin en önemli yollarından bir tanesi hiç şüphe yok ki, insan gücünü daha kaliteli hale getirebilmektir. Belediyeler daha güzel bir şehre ulaşma ideali ile hareket ediyorlar. Bu noktada en önemli unsur insandır. İnsan unsurunu daha kalifiye hale getirebilmek, görgüyü, bilgiyi ve beceriyi artırabilmek için çok çeşitli çalışmalar yapılıyor. İşte biz de bu motivasyonla hareketle çeşitli zamanlarda düzenlediğimiz seminerlerle, personelimize farklı bir dünyanın kapılarını aralıyoruz” dedi.

Fatih Akbaba da, “İletişim bazen duymak, bazen görmek, bazen tatmak, bazen konuşmak ama iletişim dokunmaktır.”

Başarılı bir iletişim için çalışanlara bilgiler veren Akbaba, “Bir işin olur ve olmaz tarafı net bir şekilde anlatılmalıdır. Yuvarlak cümleler kurulmamalıdır. Çalıştığınız birimin ne yaptığını bilmiyorsanız hata yaparsınız. Gelene doğru bilgi verebilmek için biriminizi ne yaptığını bilmelisiniz. Gelenin etiketine, cinsiyetine, milliyetine, inancına bakmayın.”