Kepez Belediye Başkanlığı, Kepez Belediyesi Spor Kulübü önderliğinde Kepez Kaymakamlığı ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan ‘İlkokul ve Ortaokullar da Yetenek Taramaları’ projesi tamamlandı.

Kepez Belediye Başkanlığı, Kepez Belediyesi Spor Kulübü önderliğinde Kepez Kaymakamlığı ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan "İlkokul ve ortaokullarda yetenek tarama" projesinin ilk ayağı olan ilkokullarda yetenek taraması tamamlandı. İki ay önce çalışmalara başlayan Kepez Belediyesi Spor Kulübü antrenörleri, Şakir Filiz, Mehmet Çiçek, Mesut Uyar, Ramazan Kafes, Ahmet Kaptıkaçtı, Serdar Aksoy, Mehmet Çopur, Mehmet Ece, bölgede bulunan 70 ilköğretim okulunda her gün sporcu taramaları yaparak yüzlerce yeni yetenekler keşfetti.

Toplamda binlerce yetenekli 2004 ile 2008 arası doğumlu çocukların keşfedildiği taramalarda, çocukların sportif faaliyetleri sevmeleri ve spora teşvik edilmesinin projenin temel amacı olduğu kaydedildi. Kepez’de bulunan 70 ilkokul ve ortaokullarda yapılan taramalarda seçilen 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 doğumlu yetenekler Kepez Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde 5 yaş grubu takım oluşturularak bu kategoriler nezdinde değerlendirildi. Her yaş grubu için yüzlerce yetenek seçildiği ve takımlar için gerekli 25 sporcunun haricinde kalan genç yeteneklerin diğer spor kulüplerine yönlendirildiği ifade edildi.

5 yaş grubunda belirlenecek takımlarda eğitim programına alınacak çocukların tüm masraflarını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün karşılayacağını ifade eden Kulüp Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, "Sağlıklı genç nesiller yetişmesi için başlattığımız proje kapsamında gençlerin yüreklerine spor sevgisini aşılamak için elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz" diye konuştu.

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü ve Proje Koordinatörü Şakir Filiz ise herkese spor yaptırmak istediklerini, seçilen yetenekli oyunculardan takımlar oluşturarak en iyi şekilde eğitimler verileceğini söyledi. Filiz, Kepez bölgesinde kıyıda köşede kalmış yeteneğini kendisi bile fark etmemiş oyunları tespit ettiklerini, sporun heyecanını onlarla birlikte tekrar yaşadıklarını söyledi. "Her çocuk futbolcu olacak diye bir kaide yok. Ama biz futbol oynama şansını onlara veriyoruz” diyen Filiz şöyle devam etti:

”Turnuvalar düzenleyerek onları sosyal bir ortamda spor yaparak sağlıklı yaşamın önemini anlatıyoruz. Seçilmiş olan çocuklardan 25 kişilik kadrolar oluşturacağız. Kadronun dışında kalanları ise diğer kulüplere yönlendireceğiz. Diğer kulüplere de böylelikle kolaylık ve hazırlık yapmış oluyoruz. Çocukları spor ahlakı ile gelişmelerini sağlıyoruz. Biz her okuldan bir çocuk bulup kulübümüz için en yeteneklileri ile yola devam edebilirdik. Bunu yapmayarak birçok çocuğu spora teşvik ediyoruz."

Projenin ikinci ayağı olan 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik düzenlenecek sosyal faaliyet olan turnuvaların yarı yıl tatilinin ardından başlayacağı, böylelikle proje kapsamında Kepez bölgesinde yaklaşık 30 bin öğrencinin spora teşvik edilerek yetenek taramasından geçirilmiş olacağı belirtildi.