Sağlık Bakanlığı tarafından Kepez Belediyesi’nin Ahatlı Mahallesi’nde tahsis ettiği ve sağlık tesisi alanı olarak imar düzenlemesini yaptığı araziye inşa edilecek olan, 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapım ihalesi gerçekleşti. İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından sağlık tesisinin inşasına 2015 yılı içerisinde başlanılması bekleniyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’nın en önemli eksikliklerinden bir tanesi olan ağız ve diş sağlığı merkezinin kente kazandırılması için ciddi bir gayret gösterdiklerini söyledi. Sağlık tesisinin, Kepez’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Tütüncü,“Tesisin yapımı için Ahatlı Mahallesi’ndeki arazimizi Sağlık Bakanlığı`na tahsis ettik. Arazinin çekme mesafesi, emsaliyle ilgili imar düzenlemesini de yaptık. Şimdi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yatırımını, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile el ele vererek Kepez’e, Antalya’ya kazandırıyoruz. Sağlık tesisinin ihalesi yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 2015’nin ilk aylarında tesisin temeli atılmış olacak” dedi.

Başkan Başkan Tütüncü, tesisin inşa aşamasına gelmesindeki emeklerinden dolayı Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’e de teşekkür etti.

Toplam 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin İl Sağlık Müdürlüğü himayesinde Ahatlı Mahallesi’nde 12 bin 924 metrekarelik arsa üzerine inşa edileceği belirtildi.