Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi, 5 yıldız otel ayarında hizmet veriyor.

Kepez Belediyesi’nin mimarisini İstanbul’daki tarihi Darülaceze’den esinlenerek hazırladığı Şefkat ve Huzurevi, ilk sakinlerini ağırlamaya başladı. Kütükçü Mahallesi Şelale Caddesi üzerindeki 2 bin 400 metrekarelik alan üzerine kurulu olan 50 odalı huzurevi, sunduğu hizmet standartlarıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor.

Tek katlı bina

Modern ve klasik Türk mimarisi izleri taşıyan huzurevinde, yaşlılara çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine, tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerleri, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu alanda hizmet veriliyor.

Her ihtiyaç düşünüldü

Bölgede örnek gösterilebilecek düzeydeki huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânları yer alıyor. Ayrıca bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane ile idari ofisler, yaşlılarımızın her türlü ihtiyacına cevap vermesi için tasarlandı.

Konaklama şartları var

İkişer kişilik odalarda konaklama şartlarının başında, 60 yaş ve üzeri olunması geliyor. Ayrıca ruh sağlıklarını yerinde olması, bulaşıcı hastalık taşımaması ve uyuşturucu, alkol ve madde bağımlısı olmaması gerekiyor.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Şefkat ve Huzurevi’nde sürekli konaklamaların yanı sıra günü birlik konaklamaların da yapılabileceğini söyledi. Tütüncü, “Uzak akrabalarının düğününe, cenazesine, yazın yaylaya gitmek isterken bu yolculuğu kaldıramayacak yaşlısı olanlar için, ideal bir hizmet ürettik” dedi.