Antalya’nın Kepez ilçesi Halil Akyüz Ortaokulu’ndaki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katılan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, öğrencilerin düşlediği özel İngilizce sınıfını yapma sözü verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’ndeki Halik Akyüz Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldı. Okul bahçesindeki fuarda biyoloji, enerji, eğitim, ev eşyaları gibi 10’u araştırma 20 projenin tasarımlarını tek tek inceleyen Tütüncü, İngilizce öğretmeni Emel Çeltik’in hazırladığı özel İngilizce sınıfı tasarımını gördü. Ardından özel İngilizce sınıfı yapılacak standart sınıfın fotoğraflarını akıllı cep telefonuyla çeken Tütüncü, görüntüleri ve talebi anlatan metni yardımcılarına iletti.

Etkileşimli renkli derslik

Çocukların hayalini kurduğu ‘Hayalimdeki İngilizce Sınıfı’nda, toplantı masası, kitap okuma- en iyi arkadaşım-kendi kendine- televizyon ve bilgisayar köşeleri yer alıyor. Yer minderlerinin de olacağı sınıfta, öğrencilerin sürekli birbiriyle etkileşim halinde olmaları sağlanacak. Standart dersliklerde sadece gramer öğrenmek istemediklerini anlatan öğrenciler, birbirleriyle İngilizce etkileşim halinde olacakları böyle bir sınıfta gerçekten de İngilizceyi öğrenebileceklerini söyledi.