Kepez Belediyesi ilçede imarlı yolların açılması için çalışmalarına devam ediyor.

İmar ve mülkiyet sıkıntıları nedeniyle uzun yıllar ulaşıma açılamamış birçok yer, Kepez Belediyesi tarafından halkın hizmetine sunuluyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır ve Fen İşleri Müdürü Ali Aslan, imar sorununun ortadan kalktığı bölgelerde yeni açılan yolları inceledi.

Yağmur suyu drenajı, refüjü inşa edilen Habibler Mahallesi’nde 30 metre genişliğindeki yolun parke kaldırımının ardından asfalt çalışmasının başlayacağı belirtildi. Habibler Mahallesi 5624 sokakta ise yeni yol açım çalışmalarının devam ettiği kaydedilirken, sathi kaplama asfaltla kaplanan yolda diğer sokaklarla olan bağlantı yollarının açıldığı kaydedildi.

Yeni yol çalışmaları kapsamında Masadağı’nın da Varsak’a bağlandığı bildirilirken, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde yaklaşık 5 kilometrelik bir yolu vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlandığı ifade edildi. Ayrıca aynı yol ve çevresine Kentpark ve motor sporlarının yapımı için de ilk adımlar atıldığı, Odabaşı mevkinde ise imarlı yolları açmak için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kepez’i cazibe merkezi kılacak yeni yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Ekiplerimiz, gündüzünü gecesine katarak çalışıyor. Mahalleleri birbirine bağlayan dev yatırımlar yapıyoruz. Kepez’de açılmadık yol, kapalı sokak olmayacak. Açtığımız yollar Kepez’in can damarı olacak” dedi. Yeni yolların açılmasıyla bölgede emsal artışı yaşanacağını, modern sitelerin inşa edileceğini söyleyen Başkan Tütüncü, “Özellikle, gecekondu bölgelerinin şehirleşmesini sağlayan yeni yol açma çalışmaları ikinci dönemimizde daha da hız kazanacak. Mülkiyet problemlerinin çözülmesinin ardından başlayan çalışmalarla, ilçe bambaşka bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.