Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Esat Göyük ile birlikte Antalya Ahlat Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Bitlislilerle bir araya geldi.

Dokuma’da yer alan dernek binasında Başkan Tütüncü’yü karşılayan Antalya Ahlat Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahap Koçalp, “Başkan Tütüncü, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Yönetim kurulu olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Diğer belediye başkanlarını da çağırmamıza rağmen sadece o geldi. Doğunun, batıya açılan yüzü Ahlat’tır. Kültürümüzü Antalya’da yaşatmamızda bize destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Tütüncü ise Ahlat’ın zaferlerin ve Anadolu’nun tapusu olduğunu belirterek, “Eski Selçuk Medeniyet mirasları arasında yer alan Ahlat’ı tanımak, tarihi tanımaktır. Davamızı tanımaktır. Daha da çok tanımaya ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Derneğin, Ahlat’ın manevi mirasını Antalya’da anlattığını belirten Başkan Tütüncü, “Bu dernekteki disiplin, bir çok hemşehri derneğine örnek olmalı. Kepez’deki 80 ilden hemşehrilerimizin, Antalya’da çok güzel bir şekilde dayanışma, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını istiyoruz. Kültürlerini ikram ederek, sunarak çok daha zengin bir yapısı olan bir şehir için gayret gösteriyoruz. Kepez’de kültürler birleşiyor” diye konuştu.

Dernek Başkanı Koçalp ziyaret sonunda Başkan Tütüncü ve Esat Göyük’e, Ahlat’ın tanıtım kitapçığı ve üzerinde Ahlat’ın fotoğrafının bulunduğu anahtarlığı hediye etti.