Kepez Belediyesi, 17 Aralık’ta Kepez Belediyesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda Konya Mevlana Sema Grubu eşliğinde Mevlana Celaleddin Rumi`nin düğün günü dediği ahrete intikalinin 741’inci yıldönümü olan Şeb-i Arus töreni düzenleyecek.

Rumi’nin sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü ve düğün gecesi dediği Şeb-i Arus törenini, bu yılda manevi bir coşku ile kutlayacaklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Mevlana Celaleddin Rumi`nin, Anadolu’nun en önemli maneviyat önderlerinden birisidir. Antalya, önemli bir Anadolu Selçuklu şehridir. Bu nedenle Selçuklu Devleti`nin en önemli bilgelerinden bir tanesi olan Hz. Mevlana’yı, vuslatının seneyi devriyesi olan 17 Aralık gününde Kepez`de güzel bir şekilde kutlayacağız. Tüm Antalyalıları, Kepezli hemşerilerimizi bu kutlu güne davet ediyorum” dedi.

Şeb-i Arus Vuslatın 741. Yıldönümü, 17 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’da Kepez Belediyesi Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nda, Konya Mevlana Sema Grubu’nun eşliğinde kutlanacak.