Kepez Belediyesi ile Antalya Konyalılar Derneği tarafından, Mevlana Celaleddin Rumi’nin "düğün günü" dediği ahrete intikalinin 741’inci vuslat yıldönümü dolayısıyla Şeb-İ Arus töreni düzenledi. Töreni 2 bine yakın Antalyalı izledi.

Antalyalılar, Turgut Özal Spor Salonu`nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlikte Konya’daki Şeb-i Arus törenlerinin bir benzerinin manevi iklimini yaşama imkanı buldu. Rumi`nin, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü ve "düğün gecesi" dediği Şeb-i Arus törenini, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir, belediye meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, yaptığı konuşmada Şeb-i Arus törenini dördüncü kez düzenlemesinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkan Vekili Serhat Demir ise resmi temaslarda bulunmak üzere yurt dışında bulunmasından dolayı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün programa katılamadığını belirterek, "Mevlana,Hz. Peygamberimizin (SAV) sevgi, barış ve kardeşlik mesajını en iyi şekilde özümseyerek, bu mesajı tüm dünyaya, insanlığa en güzel şekilde aktarmıştır. Sevgi, barış, kardeşlik dendiğinde ilk akla gelen isim olan Mevlana’nın vuslata yürüyüşünün 741. seneyi devriyesinin, manevi ikliminde Antalyalıları buluşturduk" dedi.

Konuşmaların ardından Devlet Sanatçıları Hüseyin Kübilay Öztuğ ve Fatih Çavuşoğlu, Türk Tasavvuf Müziği konseri verdi. Konserin ardından ise Fatih Şahin Işık, Mevlana’nın şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisi sundu.

Şeb-i Arus töreni, Postnişin Emrullah Nergiz yönetimindeki Konya Mevlana Sema Grubu üyelerinin, tasavvuf müziği eşliğinde 4 bölüm halinde gerçekleştirdiği sema ayini ile devam etti. Vuslat töreni yapılan duanın ardından sona erdi.

Törenin ardından Konya Mevlana Sema Grubu Başkanı Ayşin Gonca Özçakıl, Başkan Vekili Serhat Demir’e, teşekkür plaketi sundu.