Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, var olan kardeşlik ortamını pekiştirmek, kültürel işbirliğini konuşmak için Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Başkan Tütüncü ziyarette yaptığı konuşmada, “Gakkoşlar diyarı Elazığ, kalbimizin, gönlümüzün, tarihimizin, medeniyetimizin en özel şehirlerinden birisidir. Birçok medeniyet birikimlerine sahip olan Elazığ’da yetişen önemli insanlar, yurdumuzun dört bir tarafına, Antalya’mıza renk ve güzellik katmıştır“ dedi.Hemşehri derneklerinin faaliyetlerini iki açıdan önemli olduğuna işaret eden Tütüncü, “Birincisi, hemşehri dernekleri, toplumsal yapımızı güçlendiren, sosyal dayanışmayı kuvvetlendiren yapılardır. Bu bakımdan ele alındığı zaman çok önemli toplumsal fonksiyon ifade ediyorlar. İkincisi de hemşehri dernekleri, kendi kültürlerini, bölgelerini bulundukları şehirde yaşatamaya gayret gösteriyorlar. Bu gayret de Anadolu’nun dört bir tarafının, Türkiye’nin bütün şehirlerinin yaşadığımız şehirlerde izlerinin oluşmasına katkı veriyor. Böylece güzel bir şehir kültürü oluşuyor. İki özelliği bir de Elazığlı hemşehrilerimizin sıcakkanlılığını, sevecenliğini işin içerisine koyduğumuz zaman çok daha farklı bir güzellik ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Antalya Elazığlılar Dernek Başkanı Kürşat Yeşilkaya da Kepez Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle izlediklerini kaydetti. Yeşilkaya, Tütüncü’nün, Kepez’i cazibe merkezi haline getirdiğinin de altını çizdi.

Ziyarete Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.

Tütüncü, dernek binasının yanında bulunan taksi durağını da ziyaret ederek, taksici esnafı ile sohbet etti.