Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede eğitim ve sağlık yatırımlarına önem verdiklerini belirterek, “Belediye olarak eğitim ve sağlık alanında yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Devlet eli kanalıyla bölgeye eğitim ve sağlık kuruluşlarının kazandırılmasını hedeflediklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Eğitim ve sağlık bizim için çok önemli. Çünkü bir kentin şehrin gelişmesinde en büyük etken eğitimindir. Daha sonra vatandaşların ihtiyaç duyduğu en temel ihtiyaç sağlık hizmetidir” ifadelerini kullandı. Başkan Tütüncü, 2009 yılından sonra hükümetin katkılarıyla bölgeye pek çok okul kazandırıldığını bildirerek, “Kazandırdığımız bu okulların kimileri de çok farklı niteliklere sahip eğitim kurumlarıdır. Kazandırılan eğitim yatırımları bölgemizin eğitimine çok farklı bir katkı veriyor. Eğitim yatırımlarında 2014 yılı da çok güzel geçti. 2014’te 15 tane yeni okul binasını bölgemize kazandırdık. Kepez bölgesinde 2014’te 15 tane okul kazandırılmış olması Kepez adına tarihi bir rekordur. Bu rekorla birlikte daha büyük işler yapmak, daha çok hizmet üretmek aşkıyla, şevkiyle doluyoruz. Bu anlamda 2015 yılını da çok farklı bir enerji ve heyecanla geçireceğiz. 2015’te de tıpkı 2014’te olduğu hızlı bir eğitim yatırımları sürecimiz olacak” dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, 2014’te yatırım programına alınan ve 2015’te yapılacak okullarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Yeni Doğan Mahallesi’ne yeni bir ilkokul kazandırıyoruz. Kuzeyyaka ve Gündoğdu mahallelerine hizmet veren Gülgün Nihat Ömür İlkokulu’nun bahçesine yeni 24 derslikli bir ortaokul binası kazandırıyoruz. Akdeniz Sanayi Sitesi’nin içerisinde, bölgedeki mahallelere hizmet verecek güzel bir Endüstri Meslek Lisesi’ni de hayata geçireceğiz.2015’te bölgemize güzel bir Fen Lisesi kazandırma hedefimiz var. Kepez’e çeşitli dallarda liseler kazandırmaya yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmamız kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımız ile kol kola yürüyerek, iktidarımızın desteklerini Kepez’imize çekerek, ilçemizin genç ve dinamik nüfusuna yeni yeni eğitim yuvaları kazandıracağız. Bu eğitim yuvalarından eğitim alan öğrencilerimiz de Kepez’imizin, ülkemizin geleceğine güç katacak.”

Başkan Tütüncü, 2015’te okullara her türlü desteği vermeye devam edeceklerinin altını çizerek,“Bugüne kadar 10 milyonun üzerindeki bir kaynağı, hukuki sorumluluğumuz olmamasına rağmen, kendimizi vicdanen sorumlu hissetmemizden dolayı eğitime aktardık. Bu kaynağa yenilerini ekleyeceğiz. Daha çok eğitim diyeceğiz. Daha çok sağlık diyeceğiz.Böylece bölgemizi çok farklı bir değişime taşıyacağız” açıklamasını yaptı.