Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeşil alan projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’ın da eşlik ettiği ziyarette, Kepez’de yeşil alan yatırımlarında yapılabilecek işbirliği konuşuldu.

Başkan Tütüncü, ziyarette yaptığı konuşmada Kepez’de peyzajla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. İnsanları, çevre ile buluşturan şehirler meydana getirmek arzusu içerisinde olduklarına dikkat çeken Başkan Tütüncü, bu anlamda yoğun bir gayret ortaya koyduklarının altını çizdi. Peyzaj mimarisinin, modern bir şehir için önemine vurgu yapan Başkan Tütüncü, “Peyzaj mimarisinin, şehirlerin şekillenmesinde, çevreci şehirlere ulaşmada ya da şehirde yaşayanları çevre ile buluşturmada önemli etkiye sahiptir” dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, ziyarette önümüzdeki süreçte Kepez’de çok büyük alanlardan oluşan temalı parklar inşa edeceklerini de açıklayarak, “Şehirlerin bütün nimetlerinden hemşehrilerimiz yararlansınlar istiyoruz. Oluşturduğumuz yeşil alanlar sadece Kepez’deki vatandaşlarımız için değil, bütün Antalyalılar için yaşam ve marka alanı haline geliyor” ifadesini kullandı.

Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Keziban Arıcan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yeşil şehirlerin oluşturulması gerekiyor. Bunun için uğraşıyoruz. Yeşil bir şehir oluşturulması konusunda Kepez iyi gidiyor. Örnek yeşil alanlar oluşturuyor. Kepez Belediyesi ile yeşil alanların oluşturulmasında işbirliği yapmayı arzu ederiz” dedi.