Antalya’nın Kepez İlçesinde eğitim gören 25 bin öğrenci, Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kuralları konusunda bilgilendiriliyor.

Kepez Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliği ile Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Kepez Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda, 6 ay boyunca çocuklara trafik kuralları hakkında ders veriliyor.

Trafik kuralları konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan eğitim projesinin 2014-2015 dönemi devam ediyor. Trafik parkında, ilçedeki tüm ilkokulların 2. 3. ve 4. sınıflarından eğitim gören yaklaşık 25 bin öğrenci ağırlanacak. Ekim ayında başlayan ve Nisan ayında bitecek eğitimlerde ilk dönemde 15 bin, ikinci dönem ise 10 bin öğrenciye eğitim vermesi amaçlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki polis memuru, çocuklarla tek tek ilgilenip trafik kurallarıyla ilgili olarak teorik ve pratik eğitim veriyor.

Trafik Eğitim Parkı’na Kepez Belediyesi’nin otobüsleriyle gelen öğrencilere, ilk olarak parkta bulunan tesiste trafik kurallarının anlatıldığı bir çizgi film izlettiriliyor. Teorik eğitimi alan çocuklar daha sonra ise trafik polisi kontrolünde, trafik lambaları, trafik işaret ve işaretçileri, yaya geçidi, üst geçit gibi trafik kurallarını uygulamalı olarak yerinde öğreniyor.

Her yıl binlerce insanın trafikte hayatını kaybettiğini ve kazaların eğitimle çözüleceği gerçeğinden yola çıktıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Örnek projelerinden biri olan Trafik Eğitim Parkı’nda Antalyalı öğrencilere trafik bilincini aşılıyoruz. Antalya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kepezli öğrencilerimiz, trafik bilinciyle büyüyor.” dedi.

Eğitim parkında trafik kurallarının bir oyun halinde anlatıldığına değinen Başkan Tütüncü, “Burada eğitim gören ve trafik kurallarını küçük yaşta öğrenen çocuklar, geleceğe ve trafiğe bilinçle çıkıyor. Baba ve ailelerinin bile yaptığı hataları görüp onları hemen uyarıyorlar. Parkın içerisinde kullandıkları akülü araçlar ile de sinyalizasyon, trafik işaretlerini birebir öğreniyorlar” ifadesini kullandı.