Antalya’da düzenlenen “19.Milli Eğitim Şurası”na katılmak için Antalya’da bulunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ve beraberindeki heyet, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi’nin son günlerde yapmış olduğu üstün başarılardan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti halkı adına çok mutlu olduklarını dile getiren Bakan Özdemir Berova, “Akdeniz Üniversitesi ile ikili işbirliği içinde olmak bize gurur verir. Akdeniz Üniversitesi’ndeki, başarılı ve profesyonel akademisyenlerin yanında Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin eğitilmesi bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

Kıbrıs heyetinin ziyaretinden çok memnun olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe ise heyete, Akdeniz Üniversitesi’nin son yıllarda elde ettiği başarıları aktardı. Akdeniz Üniversitesi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduklarını söyleyen Rektör Kurtcephe, “Dünyanın dört bir yanından yüzlerce ülke ile işbirliğimiz var. Yavru Vatanımızla yapacağımız ortak çalışmalar da bize mutluluk verecektir” diye konuştu.

Ziyarette Bakan Berova, Rektör Prof. Dr. Kurtcephe’ye Kıbrıs’a özgü hediyeler, Rektör Kurtcephe de Bakan Berova’ya Akdeniz Üniversitesi anısına çeşitli hediyeler verdi.