Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya’daki konsoloslar ve fahri konsoloslar ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Rıfat Köksal ile Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu’nun da hazır bulunduğu sohbet toplantısında konuşan Vali Türker, tanışmak ve karşılıklı sohbet etmek üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, Büyükelçi Köksal’a teşekkür etti.

Antalya’nın uluslararası yönünün çok güçlü olduğuna değinen Vali Türker, önümüzdeki dönemde G 20 toplantısı ve EXPO 2016 gibi organizasyonlarla bu niteliğinin daha da artacağını belirterek, Antalya’da Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıklarının temsilcilik açmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Türker, yabancıların sadece turizm anlamında değil iş ilişkileri anlamında da Antalya’ya ilgilerinin yüksek olduğunu belirterek, “Turistik olarak baktığınızda birkaç ülke ön plana çıkıyor. Bu kadar fahri konsolosun olduğu Antalya, turizmin ötesinde başka ilişkilerin de yoğun olduğunu gösteriyor” dedi.

Turizmle, uluslararası ticaretle ve önümüzdeki dönemde yapılacak uluslararası etkinliklerle ilgili kendilerine de çok ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade eden Vali Türker, “Bunları yaparken tek başına bir devlet kurumu mantığı içerisinde hareket etmemiz söz konusu olamaz. Sizin bu konulardaki yönlendiriciliği, desteği, ilgisi, bazı konuları gündeme getirmeniz, bazı konuları proje olarak sunmanız bizim içinde çok önemli” diye konuştu.

Vali Türker bu toplantının bir başlangıç olduğunu belirterek,“Değişik vesilelerle, değişik platformlarda bir araya geleceğiz. Olaylara sadece Antalya ekseninde değil, Türkiye ve Bölge ekseninde yaklaşmak zorundayız. Nasıl bir tedbir alınacaksa hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Kısacası fikirlerimizi, güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Toplantıya Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander P.Tolstopyatenko, İngiltere’nin Antalya Konsolosu Jane Baz, Kazakistan Cumhuriyeti’nin Antalya Konsolosu Baurzhan Abdrakhmanov ile Antalya’daki Fahri Konsoloslar katıldı.