Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediye personeline yönelik eğitim seminerlerine, “İlkyardım ve yangına müdahale” konularıyla devam ettiklerini söyledi.

Konyaaltı Belediyesi, personele yönelik eğitimlerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünce düzenlenen “İlkyardım ve yangına müdahale” semineriyle devam etti.

Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünden Uzman Şaban Kibar, belediye hizmet binalarında, evlerde meydana gelebilecek her türlü yangının söndürülmesi, doğalgaz ve LPG kaçaklarına nasıl müdahale edileceği, yanan bir canlıya nasıl müdahale edilmesi gerektiği, binaların en güvenli şekilde nasıl tahliye edileceği, binalarda alınması gereken yangın önlemleri ve yangın söndürme sistemlerinin kullanılması konularında görsel ve tatbiki eğitim verdi.

Feslikan Salonundaki eğitim sunumunun ardından, LPG, doğalgaz ve akaryakıt yangınlarına, yangın söndürme cihazları ile müdahale uygulaması yapıldı.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, personelin her konuda bilgilendirilmesinin önemini işaret ederek, “Burada alınan eğitim ile personellerimiz yalnızca çalıştıkları kurumda değil hayatları boyunca karşılaşabilecekleri bu tür yangınlara karşı ilk müdahaleyi öğrenmiş oldular. Yangınlarda bizi en çok üzen can kayıpları ve milli servetimizin heba olmasıdır. Çünkü yanan ev, bina, işyeri, fabrika ve araçlar hepimizin ortak değeridir. Bu sebepten dolayı karşılaşılabilecek bir yangın durumunda soğukkanlı ve bilinçli olmak gerekiyor. Çünkü ilk 3 dakika hayati önem taşıyor” diye konuştu.