Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İlçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarındaki kontrol ve denetimlerini Ramazan ayında artırdı.

Konyaaltı Belediyesi, özellikle Ramazan ayında daha sık alış veriş yapılan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Vatandaşların hijyenik gıdalar tüketmesinde, yapılan denetimlerin önemine dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bölge halkı için sorunsuz geçirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ekmek ve unlu mamulleri satışı yapan işlerlerinde İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat kontrolleri, ekmek ve pidelerin etiket ve gramaj kontrolleri, un depolama ve ekmek imalat yerlerinde çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğu gibi kontrolleri gerçekleştiriyor.

Denetimlerde görülen eksikliklerin giderilmesi açısından işyeri sahiplerine süre verilirken, verilen süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanıyor.

Ramazan ayının ilçede sorunsuz bir şekilde geçmesi açısından denetimlerin devam edeceğini ifade eden Muhittin Böcek, “Ramazan ayında rutin olarak sürdürdüğümüz denetimlerimizi sıklaştırdık. Bilinçli tüketiciler olarak bu konuda vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Hemşehrilerimiz ekmek, pide ve diğer unlu mamulleri imalathanelerine yönelik şikayetlerini bizlere ulaştırabilirler. Özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek” diye konuştu.