Antalya’nın Korkuteli Kaymakam Erol Tanrıkulu, başkanlığında gerçekleştirilen ilçe güvenlik toplantısında “düğünlerde rastgele silah atılmayacağı ve Motosiklet sürücülerine yönelik yaptırım uygulanacağı” kararları alındı.

Korkuteli ilçe güvenlik toplantısı Hacı Ethem Şerife Anadolu Lisesi toplantı salonunda Kaymakam Erol Tanrıkulu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya ilçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz ve muhtarlar katıldı. Kaymakam Tanrıkulu, “Korkuteli’nde ivedilikle çözülmesi gereken sıkıntılar olduğunu gördüm. Bu sıkıntıların çözümü için kendimi ve siz birim amirlerini sorumlu gördüm ve bu toplantıyı planladım. Göreve geldiğim günden bu yana iki ölümlü 6 tane motosiklet kazası yaşandı. Bu kazaların hepsinde sürücülerimiz 18 yaş altı, ruhsatsız veya kasksızdı. Yani hep bir eksiğimiz vardı. Biz mutlaka ceza uyguluyoruz ancak aynı hatalar yaygın olarak sürüyor” dedi.

BİLİNÇSİZCE ATILAN SİLAHLARA DİKKAT

Kaymakam Tanrıkulu, toplantıda ayrıca düğün alanlarında bilinçsizce atılan silahlar konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakamı Erol Tanrıkulu,“Ulusal medyada da sık sık haberlere konu olan ve çok sayıda yaralanma ve can kaybına neden olan düğün alanlarında bilinçsiz silah kullanımı ilçemizde de büyük sıkıntılardan biri. Maganda kurşunu da denilen bu bilinçsiz silah kullanımı kesinlikle bizim kültür ve ahlak değerlerimizin dışında bir uygulama. Evet, silah bizler için önemli bir olgudur ama kalabalıkta rastgele ateş etmek bizim kültürümüz değildir. Zaten muhtarlarımız mahallesinde olacak bir kutlamayı bizlere bildirerek görevini yerine getiriyor. Ayrıca havai fişek de toplu yerleşim alanlarının yakınında rastgele ateşlenmeyecek. Bunları satanlar da ruhsatlı kimseler olacak ki bilere bildirimde bulunabilecek.”