Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Korkuteli’de traktör sürücüleri bilgilendirildi.

Korkuteli’de Çomaklı, Yelten ve Küçükköy mahallesinde gerçekleşen “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı” projesi kapsamında Kızılcadağ mahallesinde de traktör sürücüleri bilgilendirildi. Sürücülere Bölge Trafik istasyon amirliğinde görevli polis memuru Musa Bilgin, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Karademir, sağlık memuru Çetin Çelik, tarafından bilgiler verildi.

Musa Bilgin, traktör sürücülerinin tepe lambası ve reflektör kullanmasını, yolculuk esnasında teker üstüne oturmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bilgin, “2013-2014 yıllarında ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanan “Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” ile, başta traktörler olmak üzere karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının kullanıcılarının trafik kuralları hakkında bilgilendirilmesi, güvenli sürüş tekniklerinin benimsetilmesi, doğru kullanımla tarımsal işlerin güvenli yapılmasının sağlanması, araçları kullananların aracı daha iyi tanıması, benimsemesi ve sosyal yaşamına dahil etmesinin sağlanması, sürücülerin karayolunu en çok kullanan tarım araçlarının sebep oldukları trafik kazalarının azaltılması amaçlanıyor” dedi.

Sağlık memuru Çetin Çelik, meydana gelebilecek olan trafik kazalarında yaralılara nasıl müdahale edileceği konusunda vatandaşları bilgilendirdi.