2014 yılı sonu itibariyle 1 milyon 860 bin 591 ünite kana ulaşmayı hedefleyen Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına önemli bir projeye imza attı. Proje kapsamında Antalya’nın Korkuteli ilçesinde fidan dikimi gerçekleşti.

Türk Kızılayı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle başlattığı "1 Kan 1 Fidan" projesi kapsamında, kan bağışında bulunanlar adına 15 milyon fidan dikecek. Antalya bölgesinde ilk fidan dikimi Korkuteli Kızılcadağ Mahallesi’nde törenle fidan dikimi gerçekleştirdi.

Nisan 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokolün 5 yılı kapsadığı ve proje sonunda 15 milyon fidanın Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşturulacağı belirtildi. Protokol imza tarihi itibari ile 2014 yılı için 1 milyon 424 bin 777 adet, 2015 yılı için ise 2 milyon 32 bin adet fidanın, ülkenin çeşitli noktalarındaki fidanlık alanlarına dikimi öngörüldüğü bildirildi.

Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi ise 2014 yılı için 42 bin 250 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planlıyor. Bu çerçevede gönüllü kan bağışçıları adına Korkuteli ilçesinde fidanlık alanı oluşturuldu. Fidan dikimine Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Burhan Cavaş, Ağaçlandırma Müdürü Mustafa Ayaz, Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık, Antalya Kan Bankası Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak, Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, Kızılay Korkuteli Şube Başkanı Sait Eryılmaz, Orman İşletme Müdürlüğü şefleri katıldı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık, proje sayesinde kan bağışlayanların hem şifa bekleyen hastalara umut olacağını hem de ülkenin orman varlığına katkıda bulunacağını kaydetti. Nisan 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında imzalanan protokolün 5 yılı kapsadığını belirten Uyanık, proje sonunda 15 milyon fidanın Kızılay kan bağışçıları adına toprakla buluşacağını vurguladı. Dr. Uyanık, "Fidan dikim çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezleri takip ediyor, Orman Bölge Müdürlükleri ile birlikte planlaması yapılıyor. Türk Kızılayı Antalya Bölge Kan Merkezi 2014 yılı için 42 bin 250 adet fidanı bağışçıları adına toprakla buluşturmayı planlıyor" diye konuştu.