Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıldönümü kutlamaları, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Kaymakam Erol Tanrıkulu’nun tebrikleri kabulü ile başladı.

Daha sonra Şehitlik Anıtı’nda devam eden törene Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, "Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle bitirmiş ve tarih sahnesinde yeniden önemli bir yer almıştır. Yeni modern bir müessese ve yeni Türk devletinin bir özelliği olan Cumhuriyet, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük inkilap, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır. 29 Ekim 1923, Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşların paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir diğer özelliğidir" dedi.

Kaymakam Erol Tanrtıkulu’nun konuşmasının ardından ilköğretim ve orta dereceli okullar adına öğrenciler de günün alam ve önemini belirten şiirlerini okudular. Halk Oyunları il birincisi Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.Okullar arası şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce tarafından hediyeler verildi.