ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Jandarma Komutanlığı artık ifadeleri evlerde ve olay yerinde almaya başladı. İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı çalışma ile hırsızlık, kapkaç ve gasp gibi suçlardan mağdur olan vatandaşların işlemleri, polis merkezlerine veya jandarma karakollarına çağrılmaları gerek kalmadan olay yerinde alınacak.

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı da yeni uygulama ile ifadesi alınacak vatandaşların karakola getirilmesi yerine teknoloji kullanarak ifadeleri evlerinde ve olay yerinde almaya başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile jandarmanın “Yerinde Hizmet Projesi” kapsamında, mağdur vatandaşların işlemlerinin, olay yerinde ya da vatandaşın uygun bulacağı bir yerde yürütülmesinin istendiği bildirilirken, vatandaş memnuniyeti için güvenlik hizmetlerinin en kısa zamanda, en yakın yerden ve ilk kademeden sunulabilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildiği belirtildi. Genelgede, kolluk kuvvetlerinden, suç mağduru vatandaşları karakola çağırma yerine evine veya iş yerine giderek hizmet vermelerinin istendiği bildirildi.

Kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen adli ve idari nitelikteki tebligat işlemlerinin de ilgili kişilerin ev veya iş yerlerine giderek yapılacağı, ihbar ve müracaatın gizlilik veya hassasiyetine göre vatandaşların bulunduğu yerlerde verilen hizmetlerin sivil görevlilerce yürütülmesine özen gösterileceği kaydedildi.

Hassas ihbar ve müracaatlarda vatandaşın evine resmi üniformalı polis gitmeyeceği, işlemlerin jandarma karakollarında yürütülmesi zorunluluğu olmadığı sürece vatandaşlarla öncelikli olarak telefonla iletişime geçileceği, onlara görevlilerin bulundukları yere geleceklerine ilişkin bilgi verileceği ifade edilirken, uygulamanın etkin ve hızlı yürütülmesi için gerekli görülmesi durumunda yaya veya motorize ekip sayılarının da arttırılacağı belirtildi.