Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 76’ncı yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Atatürk, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdiğini belirten Köse şunları kaydetti:

”Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh cihanda Sulh ilkesi günümüzde de önemini korumaktadır. Dünya’da mazlumların umudu olan Türkiye, bu ideal ve ilke ile yoluna devam etmektedir.”

Son dönemde hükümetin gerçekleştirdiği büyük reform ve yatırımlarla Türkiye’nin, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden dış ticarete, kültür ve sanattan bilim ve spora kadar her alanda bölgesinin ve dünyanın farklı bir ülkesi olduğunu ispat ettiğini de bildiren Köse şu ifadeleri kullandı:

”Bu şuurla bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Antalya’yı ve Türkiye’yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, vefatının 76. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."