Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesinde iki hafta önce meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesi tarafından konteyner ev gönderildi.

Kumluca’ya bağlı Büyükalan Mahallesinde iki hafta önce meydana gelen heyelanın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Mahallenin üst kısmında bulunan ve heyelana neden olduğu ileri sürülen yeşil gölde ise Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından su boşaltma çalışması yapıldı.

Heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar için güvenli bir bölgeye yerleştirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından konteyner ev gönderildi. Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, bölgede heyelanın ilk baştaki gibi olmasa da devam ettiğini söyledi.

Heyelanda evleri zarar gören vatandaşlar için gönderilen 6 adet konteynerin güvenli bölgelere yerleştirildiğini ifade eden Evran, zarar gören evlerde oturan vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlık olarak gerekli tüm yardımların yapıldığını belirtti.

Evran, “Büyükalan Mahallesindeki heyelan bölgesinde öncelikle evleri zarar gören vatandaşlarımız için konteyner ev temini ettik ve güvenli bölgeye yerleştirdik. Vatandaşlarımızın diğer ihtiyaçları da yine Büyükşehir Belediyemiz ve Kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Heyelana neden olduğunu düşündüğümüz gölette ise su boşaltım çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte, zeminin oturmasını bekleyeceğiz ve heyelanın verdiği zararları ortadan kaldırmak için çalışacağız” dedi.