Türkiye Satranç Federasyonu Antalya Temsilciliği ve Kumluca ilçe temsilciliği tarafından düzenlenen ve iki gün süren “Ata’yı anma Satranç Turnuvası” ödül töreniyle sona erdi.

Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesislerinde gerçekleştirilen turnuvaya Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden yaklaşık 200 satranç sporcusu katıldı. Turnuvanın finalinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla “Ata’yı anma Satranç Turnuvası” düzenlediklerini söyledi.

Turnuvaya ilginin yoğun olduğunu ifade eden Koca, iki gün süreyle sporcuların ve ailelerinin turnuvada dereceye girebilmek için büyük heyecan yaşadıklarını ve turnuvada maçların büyük çekişmelere sahne olduğunu belirtti.

Turnuvanın açık yaş erkek ve kızlar, 12 yaş altı erkek ve kızlar, 10 yaş altı erkek ve kızlar ile minikler dört kategoride ve yeri grupta gerçekleştirildiğini kaydeden Koca, “Güzel bir turnuvanı daha sonuna geldik. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum. İki gün süreyle turnuvaya katılan tüm sporcularımıza, onları çalıştıran eğitmenlerine, ailelerine ve bize bu imkanı sağlayan Kumluca Belediyesine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha fazla katılımla turnuvalar düzenleriz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara madalyaları, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca tarafından verildi.

Turnuvada açık yaş genel erkekler kategorisinde Ersel Berköz, kızlara Hatice Erkan, 12 yaş altı erkekler kategorisinde Kaan Önelke, kızlarda Ülkü Nehir Filiz, 10 yaş altı kategorisinde erkeklerde Kadir Mete Güler, kızlarda Sıla Nur Cengiz ve miniklerde ise Aras Cem Yılmaz ile Çağan Ilgar Güzel birinci oldular.