Kumluca Belediye Başkanlığında mimar, inşaat mühendisi ve müteahhitlerden oluşturulan İmar Estetik Komisyonu ilk toplantısını yaptı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında, İmar ve Şehircilik Müdürü Şakir Yıldırım’ın da katıldığı ilçede faaliyette bulunan mimar, müteahhit ve inşaat mühendislerinden oluşan imar estetik komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, mevcut yapıların hem estetik olarak hem de çatılarındaki kötü görüntüler yüzünden iyi olmadığını, yeni yapılacak olan binalar için daha önce ilçede faaliyette bulunan inşaat sektörü temsilcileriyle toplantı düzenlediklerini ve bir komisyon oluşturduklarını söyledi. Bu konuda belediye olarak kendilerinin üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Başkan Çetinkaya, komisyonun haftada bir toplanarak yeni yapılacak olan binaların proje ve mimarisini inceleyerek olur vereceklerini belirtti.

Başkan Çetinkaya, “Geçmişte yapılan binalarımız, hem genel görünüm açısından hem de özellikle çatılarındaki gün ısılar, televizyon antenlerinden dolayı hoş bir durum oluşturmuyordu. Daha önce ilçemizde faaliyette bulunan inşaat sektörü temsilcileriyle bir toplantı düzenledik ve komisyon oluşturmuştuk. Bu gün komisyonumuz ilk toplantısını yaptı ve komisyona iletilen 3 boyutlu çizimleri yapılan projeleri inceledik. Olumlu olanlara olurunu vererek ilçemizde bir ilke imza attık. İnşallah bundan böyle ilçemizdeki binalar daha estetik ve güzel olur. Böylece binalarımızın hem dışarıdan hem de yukarıdan bakıldığında istenmeyen görüntüler olmaz” dedi.

Eski binaların da güzelleştirilmesi ve çatılarındaki kötü görüntünün ortadan kaldırılması içinde bazı çalışmalar olacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, bu konuda da en büyük görevin bina sahiplerine düştüğünü bildirdi.