Kumluca Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği’nin (KUMSEK DER)ev sahipliğinde komisyoncular sorunlarını masaya yatırdı.

Bir restoranda düzenlenen toplantıya, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, TÜSEMKOM Genel Sekreteri Aziz Oral, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı, Batı Antalya Hallerden Sorumlu Koordinatör Erdeniz Yavuz, 19 ilçenin komisyoncu dernek başkanları katıldı.

Yaş sebze ve meyve komisyoncuları, tüccarların hal dışından iç ve dış pazar için yaptıkları paketlemeler, toptancı haller içindeki iş yeri devirleri, ürünlerin hale çuval içinde gelmesi, hal içindeki iş yeri devirlerinde alınacak bedeller ve komisyoncu dernekleri ile büyükşehir arasındaki yazışmaların gecikmesi konularını tartışarak karara bağladılar.

Dernek başkanları hallere çuval içinde sebze gelmesinin yasaklanması konusunda fikir birliğine vardı. Hal içindeki ardiye ve iş yerlerinin devrinde, komisyoncu dernek başkanlığına en az bin 500 TL ödenmesine de karar verildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise komisyonculuğun önemine dikkat çekerek, “ Bu gidişle komisyonculuk mesleği tehlikeye girecek. Komisyonculukla ilgili olarak değişim ve dönüşüme gitmezseniz mesleğinizi kaybetmek zorunda kalacaksınız. Bir an önce kendinizi toplayın. Çağın getirdiği yeniliklere ve gereksinimlerine göre kendinizi yenileyin. Komisyonculuk mesleği ortadan kalkarsa üretici de tüketici de zarar görür” diye konuştu.

Bir sonraki toplantının 24 Ocak’ta Alanya’da yapılacağı belirtildi.