Antalya Teknokent’te araştırma çalışmalarını sürdüren Kuzey Agripark, Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdikleri yerli çeşitleri, Antalya Teknokent (ATEK) yöneticilerine tanıttı.

Ziyarette, Kuzey Agripark Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Ünal, Araştırma Merkezi Başkanı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Narin Ünal ve Kuzey Agripark Danışmanı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Onus da hazır bulundu. Prof. Dr. Hasan Ünal, Araştırma Merkezi’nde özellikle hıyar, kavun ve domateste yerli çeşitte çalışma sonuçlarının alındığını ve bu çeşitlerde ticarileşme sürecine başlanacağını söyledi.

Antalya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Kenan Yüce ise Ankara’da düzenlenen 2.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan Ar-Ge çalışmalarının sahada uygulamaları konusunda yeni desteklemeler olacağını aktardı.

ATEK Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlhami Uğur Sevimli de, Ar-Ge mali mevzuatında yapılan yeni değişikliklerle ilgili bilgiler verdi.